O NAMA

O NAMA
Poduzeće Urbani šumari d.o.o. vode dva magistra inženjera urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša.

Regionalni smo predstavnici jednog od najvećih i najstarijih europskih rasadnika Lorenz von Ehren GmbH & Co. KG,  poduzeća Gefa Fabritz GmbH koje proizvodi produkte za vezanje i sidrenje krošnje, sadnju stabala i sanaciju staništa, te poduzeća MycoSolutions AG koje razvija preparate za sanaciju stabala i protiv djelovanja gljiva truležnica. Navedene suradnje omogućuju nam potpun raspon do sada poznatih rješenja pri sanaciji stabala.

Naša vizija su zdrava i sigurna stabla u gradskim sredinama.
Svakom stablu pružamo potpuno posvećen pristup i samo najbolja rješenja.
Image

Moj put na polju urbanog šumarstva započinje sa asistiranjem na prvom doktoratu iz područja arborikulture (Paulić V.), volontiranjem i radom za vodeća hrvatska i njemačka poduzeća za vrijeme studija.

Nastavlja se višegodišnjim iskustvom rada u Njemačkoj na pozicijama vještaka za stabilnost stabala, predavača i ispitivača na European Tree Worker (ETW) certifikaciji i drugim oblicima edukacije.

Zahvaljujući stečenim vještinama i znanjima ostvarujem se i kao voditelj odjeljenja arborikulture jednog od najvećih privatnih holdinga u području gospodarenja zelenilom i uređenjem krajobraza u Njemačkoj.

Volontiranjem i radom u vodećim poduzećima iz područja arborikulture imao sam priliku i čast izraditi elaborate zdravstvenog stanja i stabilnosti za brojna zaštićena i stara stabla diljem Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Detaljnije o mom profesionalnom usavršavanju i radnom iskustvu pročitajte na mojoj LinkedIn stranici. 

Djelovanjem poduzeća “Urbani šumari d.o.o.” želim svoja znanja i iskustva usmjeriti na dobrobit stabala i unapređenje struke u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Image

Nakon završetka osnovne škole u Zagrebu znao sam da moj put mora biti u prirodnim znanostima. Upis na smjer za ekološkog tehničara u Prirodoslovnoj školi "Vladimir Prelog" činio se idealnim rješenjem.

Nakon četiri godine, Šumarski fakultet bio je logičan izbor jer sam tada bio siguran da su šuma i stabla moja ljubav i nisam se mogao zamisliti da ulažem svoje vrijeme u nešto drugo.

Nakon završetka srednje škole 2005. godine Šumarski fakultet u Zagrebu pokrenuo je novi smjer - Urbano šumarstvo zaštita prirode i okoliša. Odluka je brzo pala, upisao sam se na fakultet i krenuo. Studij je brzo prošao i 2012. godine našao sam se s diplomom u ruci i željom da iskoristim znanja koja sam tamo stekao. Nakon nekoliko poslova koja su bila vezana za struku, došao sam na razgovor u jednu privatnu arborističku tvrku kojoj je na čelu bio čovjek koji je, poput mene, cijenio stabla, doživljavao ih kao živa bića te se u svom radu prema njima odnosio s poštovanjem. Tamo sam proveo četiri godine te praktičnim iskustvima nadogradio teoretska znanja koja sam stekao na faksu. To mi je pomoglo i da steknem samopouzdanje za rješavanje različitih problema, naročito pri radu sa stablima u urbanim sredinama. Oduvijek sam se vodio načelom zaštite i očuvanja prirode također, iznimno mi je bitno širenje svijesti da su stabla fantastični organizmi koji su nam neophodni za život. 

Nakon nekog vremena poželio sam otvoriti svoju firmu i još se više fokusirati na stabla kojima je potrebna posebna njega, te se profesionalno razvijati u tom smjeru. Stvari su počele sjedati na svoje mjesto kada sam upoznao Gorana koji je dijelio moje ideje i ambicije. Brzo smo se složili i otvorili firmu "Urbani šumari d.o.o." sa željom i nadom da možemo promjeniti svijet na bolje. 

CERTIFIKATI

Potvrda o sudjelovanju na savjetovanju o njezi stabala

Certifikat - Penjačka tehnika uz pomoć užeta razina A

Prosudba zdravstvenog stanja i statike stabala

Certifikat - Obučavanje o osiguranju radilišta kraćeg trajanja

Certifikat - Ispitivanje stabilnosti stabla uz pomoć metode poteznog testa

Certifikat - Ovlašteni stručnajak za stanišne strukture na stablima

Certifikat - Rukovoditelj hidraulične platforme

Certifikat - Specijalist za veteranska stabla (konzultantski stupanj)

Potvrda pohađanja seminara o zaštiti bilja

Certifikat - Ispitivanje strukture drva stabala (rezistografija)